piątek, 29 maja 2015

Naleśniki szpinakowe - fetowe, ze słodką nutką, żurawiny

Dziś powstanie nowa zakładka - "Naleśniki". Dodatkowo zostanie zmienione całkowicie menu boczne - co pozwoli na szybkie i bezproblemowe wyszukanie haseł ciast. Zmiany spowodowane są tym iż ilość przepisów jest wyjątkowo długa :D Ale koniec o zmianach. Obecnie chciałem zaproponować Wam naleśniki specjalne. Są to naleśniki szpinakowe z fetą i żurawiną. Są pyszne i nadają się nie tylko do wytrawnych dodatków, ale też świetnie komponują się z dżemami i kremami. Zapraszam więc do wykonania przepisu, póki świeży szpinak jest szeroko dostępny.




Składniki na około 15 naleśników:
* 2 szklanki mąki,
* 2 szklanki mleka,
* 2 łyżki oleju,
* 2 jajka,
* garść żurawiny,
* 100 gramów serka feta,
* 100 gramów świeżego szpinaku.


 1. W misce umieszczamy wszystkie składniki ciasta.


2. Blenderem miksujemy wszystko na jednolitą masę.


 3. Naleśniki smażymy klasycznie na patelni :)


4. Nakładamy ulubione dodatki i jemy :D

"Czas na szpinak 5!"

1 komentarz:

  1. Ciekawe :) Zapraszam Cię z tym przepisem do mojej zabawy "Czas na szpinak 5", jeśli oczywiście masz ochotę dołączyć. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj przepis