Sezon truskawkowy w pełni :D Moja Babcia miała zawsze dla odwiedzających ją łasuchów, w czasie szału truskawkowego, babkę ucieraną okraszoną kremem truskawkowym (który do tej pory uwielbiam). Krem truskawkowy wykonany na podstawie tego przepisu jest niesamowity - mocno truskawkowy, kremowy i delikatny w smaku. Atutem tego kremu jest nie tylko czas - robi się go w 5 minut - ale także to, iż doskonale smakuje nie tylko z truskawek świeżych, ale i mrożonych! Dzięki temu możemy truskawkami cieszyć się również zimą. Zapraszam do wykonania własnego kremu pasującego do wszystkiego (ja czasami przekładam nim ptysie, czy serwuję jako deser z różnymi owocami) :D
Składniki:
* 1 szklanka truskawek,
* 1 szklanka cukru,
* 1 białko jaja kurzego.
1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do chwili uzyskania sztywnego kremu - proste, co nie ? :D
2. Gotowy krem jemy z miseczki :D lub z ulubionymi deserami :) SMACZNEGO :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz