wtorek, 9 czerwca 2015

Uniwersalny krem truskawkowy w 5 minut (z truskawek świeżych lub mrożonych)

Sezon truskawkowy w pełni :D Moja Babcia miała zawsze dla odwiedzających ją łasuchów, w czasie szału truskawkowego, babkę ucieraną okraszoną kremem truskawkowym (który do tej pory uwielbiam). Krem truskawkowy wykonany na podstawie tego przepisu jest niesamowity - mocno truskawkowy, kremowy i delikatny w smaku. Atutem tego kremu jest nie tylko czas -  robi się go w 5 minut - ale także to, iż doskonale smakuje nie tylko z truskawek świeżych, ale i mrożonych! Dzięki temu  możemy truskawkami cieszyć się również zimą. Zapraszam do wykonania własnego kremu pasującego do wszystkiego (ja czasami przekładam nim ptysie, czy serwuję jako deser z różnymi owocami) :D




Składniki:
* 1 szklanka truskawek,
* 1 szklanka cukru,
* 1 białko jaja kurzego.


1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do chwili uzyskania sztywnego kremu - proste, co nie ? :D


2. Gotowy krem jemy z miseczki :D lub z ulubionymi deserami :)  SMACZNEGO :D


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj przepis