sobota, 16 sierpnia 2014

Wegańskie muffinki z bananem i mango

Wizyty u fryzjera i gry planszowe, też mogą inspirować. Przepis pochodzi od mojej koleżanki oraz wspaniałej artystki w dziedzinie tatuażu Izabelli (dziękuję :*). Przepis dziś testowany z sukcesem to przepis na całkowicie wegańskie muffiny. Są słodkie i wilgotne - a dodatkowo bardzo owocowe. Polecam wszystkim muffinkowym potworom :D

 





Składniki na 10 sztuk standardowej wielkości muffin:
* 2 duże dojrzałe banany,
* 1/3 szklanka oliwy/oleju,
* 0,5 szklanki mąki ryżowej**,
* 0,5 szklanki mąki pszennej**,
* maksymalnie 0,5 szklanki brązowego cukru**,
* 2 łyżeczki kopiate proszku do pieczenia,
* 1 mango,

** szklanka 250 mililitrowa,


 1. Mango obieramy i kroimy w drobną kostkę,


2. W misce umieszczamy banany z olejem - miksujemy na wysokich obrotach,



3. Papkę bananową przekładamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy szybko,


4. Na koniec dodajemy mango,


5. Przekładamy do papilotek - pieczemy 20 minut w temperaturze 190 stopni,


6. Studzimy i jemy :D SMACZNEGO :D


4 komentarze:

  1. muszą być bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, wyglądają naprawdę apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hm... jakiś problem mam z dodaniem komentarza ://
    Masz jeszcze jakąś jedną mufinke dla mnie? :p Chętnie bym spróbowała :)
    Zapraszam również na mojego bloga, którego nie dawno założyłam http://ciasteczkowa-w-kuchni.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te zniknęły błyskawicznie - ale specjalnie dla Ciebie ... ^^

      Usuń

Drukuj przepis