Składniki :
* 340 gramów mąki (2 szklanki)
* 150 gramów mleka w proszku (3/4 szklanki),
* 150 gramów miękkiego masła
* 125 gramów cukru drobnego (1/2 szklanki),
* 2 jajka
* 100 gramów białej czekolady,
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
* 1 łyżeczka cukru waniliowego,
1. Masło miksujemy z cukrem - do chwili uzyskania puszystej masy,
2. Powoli do masy maślanej dodajemy roztrzepane jajka - jeśli zrobimy to za szybko masa się zważy,
3. Następnie dodajemy mąki z proszkiem i cukrem waniliowym,
4. mleko w proszku
5. i czekoladę pokrojoną w kostkę. Następnie zagniatamy ciasto ręką,
6. Od razu po wyrobieniu lepimy małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i lekko spłaszczamy,
7. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach,
Smacznego ^^
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz