wtorek, 16 września 2014

Muffiny keksowe - z masą bakalii

Mój Tata - który jest nieopisanym fanem bakali - kręcił ostatnio nosem, że moje muffiny są tylko czekoladowe, z czekoladą, z barwnikami, z ... i tak dalej. Dlatego specjalnie dla niego powstały muffiny keksowe - z masą bakalii ^^. Przepis dedykuję wszystkim wielbicielom bakali. 




 
Składniki na 10-12 muffin:
* 2 szklanki mąki,
* 1/2 szklanki cukru,
* 1 szklanka mleka,
* 1/4 szklanka oleju,
* pół łyżeczki soli,
* pół łyżeczki proszku lub sody,
* szklanka bakalii + łyżka mąki,



1. Składniki suche wsypujemy do miski i mieszamy łyżką,


2. Następnie dodajemy składniki mokre,


3. Mieszamy energicznie,
 

4. Bakalie obtaczamy w łyżce mąki,


5. Następnie musimy je wmieszać w ciasto,


6. Ciasto nakładamy do papilotek,



7. Pieczemy 25 minut w temperaturze 160 stopni,



8. SMACZNEGO :D



Ciasta bez miksera

2 komentarze:

Drukuj przepis