Potrzebne składniki:
* 1 szklanka otrąb pszennych [ ok 200 kcal],
* 1 szklanka otrąb owsianych [ok 350 kcal],
* 1 op. serka białego wiejskiego - najlepiej 200g [ok 170 kcal],
* 6 jajek [480 kcal],
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
* sól (1/5 łyżeczki), pieprz inne przyprawy,
1. Białka musimy ubić z solą i przyprawami w jednej misce, a żółtka w drugiej,
2. Do ubitych żółtek dodać otręby, serek i proszek do pieczenia, a następnie należy wszystko zmiksować na wysokich obrotach,
3. Teraz trzeba dodać do powstałej masy, ubite białka i wymieszać łyżką,
4. Ciasto teraz musimy wlać do blaszki metalowej/silikonowej (około 16 cm) i piec w 180 stopniach przez 60 minut,
5. Tak wygląda po upieczeniu ;]
SMACZNEGO - Ps.chlebek najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy zdąży zmięknąć ^^
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz